Panenkové úplety DWE jsou špičkové

tělový úplet DWE, panenkové úplety DWE

Rozhodla jsem se otestovat další materiál na šití waldorfských panenek, abych doplnila předchozí články. Panenkové úplety DWE (De Witte Engel) patří celosvětově, stejně jako švýcarské úplety LY (Laib Yala), mezi nejoblíbenější. Na otestování jsem si objednala dva odstíny, ale už teď je naprosto jasné, že objednám další. Proto jsem je vložila i do obchůdku. K objednávce se tak nyní můžete přidat i vy. Dosud jsem v článcích vychvalovala hlavně švýcarské úplety, tak je dnes čas přiznat skvělou kvalitu i holandským úpletům.

Předchozí články, které jsem věnovala úpletům na šití panenek, jsou pro váš přehled zde:

Jak holandské úplety působí?

Panenkové úplety DWE jsou oboulícní úplety v jedné kvalitě, tedy jeden typ na hlavu i tělo. Roztažností jsou asi přesně mezi jednolícem a oboulícem od LY. Úplet je velmi jemně pletený, jemnější než úplety, které jsem měla dosud v ruce (než biobavlněný od Jimipletu, nebo úplety LY), přitom je pěkně hutný, působí pevně a je měkký, takže se s ním dobře pracuje.

Ostíny

Nejvíc se mi líbí odstíny 114 a 115. Vypadají velmi přirozeně. Porovnání s barvami úpletů LY (Laib Yala) najdete na fotografii. Látky jsem poskládala a odstíny jsem popsala.

tělové úplety na panenky DWE LY

Úplet je pletený jako tubulár (stejně jako ostatní úplety) jen má poloviční šířku. Celková šíře rozstřižené hadice je cca 80cm. Při ceně za běžný metr se tedy momentálně jedná o nejdražší úplet, který mám v nabídce. Cena je však vyvážena skvělou kvalitou a certifikací dle EN 71-3, tedy normy pro hračky, která je mnohem přísnější než běžný certifikát na látky pro děti do 3 let.

Švýcarský úplet LY dříve tuto normu také splňoval, je tedy bezpečný, ale po doplnění legislativy a úpravě norem od roku 2013 ještě bohužel neprovedl nové platné testy.

Na panenky je naštěstí mnohem menší spotřeba materiálu než třeba na tričko nebo šaty a současně očekáváme, že materiál mnohem více vydrží, bude splňovat přísné hygienické požadavky a bude se s ním dobře pracovat, takže se na materiálu skutečně nevyplatí šetřit.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..