Kde koupit materiál? Český panenkový úplet

Často se mne ptáte, kde nejlépe koupit panenkové úplety a jiné materiály na výrobu panenek. Něco seženete samozřejmě u mne v obchůdku na Fleru (jen co se vzchopím a navkládám to tam) nebo mailem na vyžádání.

Tak mám pro vás jeden tip.

Český panenkový úplet

Kvalitní české úplety můžete zakoupit přímo v obchodě Rozalia, který prodává materiály Jimipletu. Po registraci nakupujete jako v běžném e-shopu. Vizuál e-shopu není sice moc “sexy”, jak se dnes všude říká, ale seženete zde kvalitní materiály i na oblečení a dokonce (k mé nemalé potěše) i biobavlnu.

Panenkové úplety vypadají velmi dobře. Ještě je trochu vyzkouším a napíši nějaké své konkrétnější dojmy.

Tělový úplet biobavlněný

Působí na mne moc příjemně. Je to pružný oboulíc, vhodný spíš na hlavičky a ručičky mazlinek a jiných panenek, které mají tělíčko z jiné látky, nebo na menší panenky.

Panenkový úplet oboulícní se sníženou tažností slevněný

Ten mne nijak nenadchl. Nikoliv však kvůli práci s ním, ale asi na něj byla použita nekvalitní vlákna či co, ale při důkladném sešití švů na velké panence – trojitým stehem – se u švu začala pouštět očka a dělat dírky. V nabídce však mají i tento úplet i za normální cenu, a doufám, že bude kvalitnější. Že prostě jde jen o nepodařenou várku. Jinak je to úplet spíš pevný, jde použít na celou panenku. Nemá klasický vzhled oboulícního úpletu (jemné žebrování), ale spíš připomíná jemné piké.

Pokračování a srovnání úpletů.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..