Jak šít panenku? Další kurz je za námi.

Jak se šije panenka - kurz šití panenek pro začátečníky v Dobroději - Ekopanenky.cz

Jak to probíhalo? Zjistili jsme, jak šít panenku?

V sobotu se na pražském Žižkově výrazně zvedla míra tvořivosti. V ateliéru Dobroděj se totiž sešla tajemná skupina žen z blízka i daleka, odhodlaných, dobře naladěných a především velmi příjemných. Všechny odhodlané bodat. Jehlou. Do látky. Dokud z toho nebude panenka.Jak šít panenku se přijely naučit z různých koutů Česka, některé až z takové dálky, že jsem z toho začala mít trému.

Dopoledne rozcvička

A panenky se rodily. Nejprve malí skřítci. Na seznámení s materiálem, na osahání techniky, nacvičení zákeřných smyček i připomenutí si školní pracovní výchovy. Ženy, které o sobě tvrdily, že neumí šít,ušily během dopoledne takovouto partičku malých skřítků. Pak je ještě vylepšovaly a dolaďovaly, ale nejprve bylo třeba něco poobědvat. (Takže jsem toho využila a fotila)

Odpoledne už načisto

Odpoledne jsme se vrhly na větší panenku. Díky skřítkům už hlavička nebyl takový problém. Spolu s panenkami vznikala příjemná přátelská atmosféra. Vždycky mne mile překvapí, jaké skvělé lidi tvořivé činnosti a panenky především přitahují. Ženy mnoha profesí, všechny ale vyrovnané, trpělivé, veselé, moudré. Na kurzu byl veselo, povídalo se a šilo.

Jak šít panenku - pohodová atmosféra na kurzu šití panenek pro začátečníky v Praze, v září 2019

Klidné prostředí dvora, kde se atelier Dobroděj nachází je skvělé místo pro podobné akce. Okna ve stropě umožňují celý den pracovat při denním světle, což je veliká úleva pro oči. Kolovrátek a tkalcovský stav navozují příjemnou domáckou atmosféru. Současně je to však kousek mezi lidi, na metro i pro něco na zub – na náměstí Jiřího z Poděbrat s trhem a mnoha bisty a pekárnami je doslova pár kroků.

Jak šít panenku - nejprve je dobré začít malým skřítkem. Kurz šití panenek pro začátečníky září 2019

Jen vlastně nevím. Kdo se učil víc. Kurzantky nebo já?

Každopádně, další kurz proběhne již brzy, 19. října 2019. Budeme šít panenku slečinu. Prstíčky i česací vlásky, bude to určitě holčička!

Přehled kurzů a přihlašování je tady!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..