Panenkování v Dobroději aneb kurz se opět vydařil

Kurz šití panenek pro začátečníky aneb Panenkování v Dobroději

V sobotu 22. září 2018 jsme se sešli v ateliéru Dobroděj v Praze, kousíček od náměstí Jiřího z Poděbrad. Šikovné a moc príma ženy (a dvě úžasné psí dámy Fanynka a Amy) spolu strávily sobotní den šitím panenek. Panenkování se opět moc vydařilo. Panovala dobrá nálada, sdílely se zkušenosti, navazovala se nová přátelství. Moc jsem si užila seznamování se naživo s lidmi, které znám pouze virtuálně. Je to totiž mnohem lepší. Účastnice byly moc zručné, a když jsme si povídaly, co kdo dělá, jaké má koníčky nebo čím se kdo zabývá, říkala jsem si, co všechno bych se mohla naučit naopak já od nich. Trpělivost, empatii, odvahu, cílevědomost, pečlivost… je toho mnoho. Také mne okouzlila Fanynka, trpělivá a krásná, skoro bílá, psí retrievří dáma, která vydržela celou dobu klidně ležet

Dobroděj se opět ukázal jako skvělý prostor pro kurzy. Klidný a přitom v krásně žijícím prostředí náměstí Jiřího z Poděbrad, se světlíky ve stropě, takže celý den pod přirozeným světlem. A nemohu opominout nenápadnou, ale o to úžasnější péči Evy Vobrové z Dobroděje, která nám chystala a krájela ovoce a dohlížela i na to, abychom neměly žízeň.

Velmi se mi líbí sledovat, jak každý do paneneky promítá kousek sebe a jak si panenky samy říkají, jak chtějí vypadat.

Nejprve vznikla partička roztomilých skřítků, které jsme tentokrát nezapomněly pěkně pohromadě vyfotografovat.

Panenkování v Dobroději v září 2018 - sestava ušitých skřítků

Pak jsme se vrhly na větší panenku. Tu jsme sice nestihly ušít celou, ale to nejdůležitější jsme zvládly. V klidu domova ji pak už každý podle svého vkusu a tempa snadno dokončí. Všechny potřebné instrukce jsou i v knížce Jak ušít ekopaneky, která je součástí balíčku, který na kurzu každý obdržel. A kdyby to nestačilo, stačí mi zavolat, nebo napsat.

Nejrychlejší byla Eva, která už poslala fotku svého krásného skejťáka. Mám z ní velikou radost!

Jsem upřímně ráda, že se s některými účastnicemi brzy potkám na dalších kurzech. Ten nejbližší je kurz šití panenek do domečku a bude se konat opět v Dobroději. A pak v listopadu je plánován kurz šití panenek pro pokročilé. Oba kurzy se již plní.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..