Mazlinka a barevní ptáčci

Barevní ptáčci pro veselý den

Veselé plátno od Melluzinky plné barevných ptáčků jsem dlouho schovávala. Nebyla jsem si jistá, zda se na panenku bude hodit, ale nakonec jsem s výsledkem moc spokojená. Trochu jsem si pohrála s umístěním střihu na látku, aby na stranách byli barevní ptáčci vcelku. Jednoho jsem také našila na dvojitou světlou zástěrku. Zástěrka nemá zapínání, ale je na těsno a nepadá. Zapínání často dělám na suchý zip, protože pro malé děti je to nejjednodušší způsob. Ten se ale moc nemá rád s mohérovými vlásky. Panenka má totiž vlásky z mohérové příze vyčesané do dvou copánečků. Aby je tedy zip netrhal a necuchal, volila jsem střih bez zapínání.

Mazlinka a barevní ptáčci, ručně šitá waldorfská panenka, ekopanenky.cz

Mazlinka a barevní ptáčci, měkká waldorfská panenka, ručně šitá panenka s mohérovými vlásky, ekopanenky, panenky s duší

Jak se vám mazlinka líbí?

A pár technických detailů: panenka je z biobavněného tělového úpletu, designového plátna, plněná ovčí vlnou. Vlásky má z mohérové příze, oči a pusinku vyšité bavlnkou. Zástěrku má z jemňoučké růžové košiloviny s aplikací ptáčka.

Další mazlinky si můžete prohlédnout v Galerii. Pokud máte chuť si panenku ušít, zkuste mou knihu Jak ušít ekopanenky, provede vás krok za krokem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..