Jemná holčička aneb Panenka pro radost

školačka nebo víla? Panenka pro radost. ekopanenky, látková panenka, Tereza Jarošová

Pro radost. Krásný účel. Krásný důvod

Cílem této panenky bylo udělat radost. A doufám, že se podařilo. Vznik panenky respektive jejího oblečení provázely komplikace a bohužel jsem ji nestihla dokončit v potřebném termínu. Ale i tak doufám, že i se zpožděním pár dní radost udělala. Na šití drobných oblečků potřebuji klid a inspiraci, protože jinak to není práce pro radost, ale pro zlost, však něco podobného určitě znáte.

Tato panenka má tělíčko (klasický waldorfský střih, který učím i na svých kurzech) z krásného kvalitního tělového úpletu De Witte Engel.  Vlásky má česací z vlněné příze. Může je nosit spletené tak, jak jsem jí se upravila na cestu v balíčku. Nebo je může mít rozpuštěné jako víla. Nebo v drdůlku. Nebo…. jak vás napadne. Jako na těchto večerních momentkách z mobilu:

Obličej jsem jako vždy vyšívala bavlnkou. Šatičky má z bavlněného plátna s drobným vzorkem. Samozřejmě má i kalhotky, ale ty jsem nefotila, protože se panenka styděla.

Panenka pro radost, ručně šitá panenka, ekopanenky, panenky s duší, waldorfská panenka, Tereza JarošováPanenka pro radost, ručně šitá panenka, ekopanenky, panenky s duší, waldorfská panenka, Tereza Jarošová

Do světa vyrazila i se zástěrkou a aktovkou, ve které si hrdě nesla nějaké knížky a svačinu. Ale jak se ke mně doneslo, povahou je spíš víla a tašku by moc ráda vyměnila za květinový věneček. Ani se jí nedivím.

Panenka pro radost, ručně šitá panenka, ekopanenky, panenky s duší, waldorfská panenka, Tereza Jarošová Panenka pro radost, ručně šitá panenka, ekopanenky, panenky s duší, waldorfská panenka, Tereza Jarošová Panenka pro radost, látková ručně šitá panenka, ekopanenky, panenky s duší, Tereza Jarošová

Tento typ panenek učím na kurzu pro začátečníky nebo nově ve videokurzu. V obou případech maji panenky ale vlásky vyšité, vhodnější pro malé děti. Česací vlásky jsou prostě další krok. Více panenek si prohlédněte v galerii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..