Sváteční panenka pro zvláštní příležitosti

Malá panenka vykukuje zpoza rohu, ekopanenky

Sváteční panenka ve sváteční den

Tato malá sváteční panenka vznikla ve volných dnech květnových svátků. Její vzhled ovlivnila kvetoucí příroda. Panenka je drobná, měří 19 cm. Něžný dívčí obličej je vyšitý bavlnkou, vlásky spletené do dvou copánku jsou z mohérové příze. Je vyplněna ovčí vlnou. A proč sváteční? Když jsem jí šila, myslela jsem na příležitosti, kdy by mohla být používána. Myslela jsem na šikovnou fotografku Petru Jarolímovou a její něžné obrázky novorozených miminek. Chtěla jsem, aby panenka byla také něžná.

sváteční panenka, malá panenka sedí v šeříku, ekopanenky

Tělíčko panenky je z českého bavlněného úpletu, který stále testuji. Jak jsem zjistila, potřebuje opatrné šití a větší švové záložky, aby se ve švech neuvolňovala vlákna úpletu. Použila jsem střih nachystaný na kurz šití panenek pro začátečníky. Ukázalo se, že je to moc fajn střih nejen pro začátečníky.

Šatičky jsou jemně růžové barvy ušité z kvalitního bavlněného popelínu. Doplňuje je volánek z madeirové krajky a kvalitní stuha značky Farbenmix. Zapínají se na dva suché zipy na zádech. Nejobtížnějí bylo žehlení živůtku, potřebovala bych na tak maličké šatičky také maličkou žehličku.

ručně šitá sváteční panenka v růžových šatičkách sedí v trávě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..