Ronja nebo jen prostě neučesaná?

Neučesaná učesaná je panenka, která připomíná Ronju. Waldorfská romantická panenka, ekopanenky.cz

Jedna romantická učesaná neučesaná dívenka

Nový střih jsem si vymyslela na tuto drobnou jemnou panenku. Vychází z často využívaného střihu s nohama vcelku s trupem, ale samozřejmně jsem jej upravila tak, aby měla pěkně tvarované nohy a hlavně zadeček. Hlavičku korunuje lehký rozcuch z mohérových vlásků, který ale snadno upravíme do jakéhokoliv účesu. Šatičky z bavlněných pláten a merino vlny zdobí krajka. Ač má vlasy do dvou drdůlků, vypadá spíš jak neučesaná. Prý je to taková Ronja. Každopádně je to jemná něžná duše.

Na sobě má spodní košily, vrchní šaty, zástěrku a ještě šátek proti chladu.

Učesaná neučesaná je romantická waldorfská panenka šitá na zakázku, ekopanenky.cz, panenky s duší

Panenka má vlásky z mohérové příze, tělo vyplněné ovčí vlnou a obličej vyšitý bavlnkou. Panenka waldorfského typu je převlékací a měří cca 25 cm.

Další panenky si prohlédněte v galerii a pokud vás to láká, zkuste si ušít sami vlastní s mou pomocí podle návodu nebo na nějakém mém kurzu.

2 myšlenky o “Ronja nebo jen prostě neučesaná?

  1. TATIANA říká:

    Terezko ta je nádherná!!! Tu chci 🙂 Prozradíš mi, v které Tvé knize najdu střih? Sama si ještě moc nevěřím. Ty proporce si nedovedu spočítat, protože něco jiného je metráž a něco jiného, když se to vycpe.

    • Tereza Jarošová říká:

      Milá Tatiano, je to upravený střih, zatím ho nikde nenabízím. Ale asi brzy budu muset. 😀 Vycházet můžeš z knížky Jak ušít ekopanenky, z posledního střihu tam. Největší efekt stejně dělají ty vlasy a oblečení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..