Plstění za mokra – okouzlení další knihou

Tak jsem propadla další knize o plstění. No uznejte, že už obálka je kouzelná.

Eisbär, Pinguin and Co. – Rotraud Reinhard, Wolfgang Held – plstění za mokra

Na obálce knihy Lední medvěd, tučnák a spol. jsou medvědi z ovčí vlny. Jsou plstění. A to za mokra! To mne velmi zaujalo. S plsticí jehlou pracuji už dlouho, ale s mokrým plstěním jsem měla co do činění jen párkrát. Tak byl nejvyšší čas to napravit.
Kniha o mokrém plstění polárních zvířátek
Tuto kouzelnou knížku o 87 stranách jsem koupila opět v Dobroději. (Tedy koupila jsem tam ještě jednu, ale tu představím někdy jindy. Navíc, asi už bych tam neměla chodit, protože nedokážu odolat a i dcerka mi říkala, že doma nemusíme mít všechny knihy, které mají :-))
Je to menší formát v brožované vazbě. Jak už název napovídá, pojednává o polárních zvířatech.
První polovina knihy je vyprávění o polárních krajích a o jednotlivých živočišných druzích.
Druhá polovina je věnována výrobě těchto zvířátek z ovčí vlny. Kromě postupu a popisu materiálu je uvedena i přibližná doba výroby.
Celá kniha je doplněna krásnými barevnými fotografiemi zvířat skutečných i plstěných.
Fotografie jsou natolik lákavé, že jsem dnes neodolala, a do jednoho zvířátka se pustila. Podotýkám, že s minimální zkušeností. Pokud si dobře pamatuji, dosud jsem mokrou technikou vyrobila pár kuliček a nějaké dredy. a to nepříliš podařené. Použila jsem tedy tu nejlevnější vlnu, kterou obvykle používám na vyplňování panenek, s tím, že když to nebude k ničemu, nebude to taková škoda.
Velkou podporou mi bylo upozornění v textu, že během výroby to ještě nebude vypadat, jak by mělo. Tak jsem se nelekala, když děti tipovaly, že to je duch, lachtan a nakonec jásaly na myší.
Co to připomíná vám?
Teď to schne. Protože jsem použila množství vlny podle návodu, překvapilu mne, jak veliké zvířátko to je – nejspíš jsem ho nedostatečně uplstila. Nakonec jsem velmi netrpělivě jsem pár detailů připíchla jehlou ještě vlhkému zvířátku. Až uschne, ještě to asi doladím.
Každopádně to zkusím zase!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..