Modré mašle, modré oči a jemně narezlé vlasy

modré mašle a narezlé vlásky, něžná waldorfská panenka

Zrzka s modrýma očima nosí modré mašle

Panenka ušitá podle střihu na klasické waldorfské panenky má vyčesané mohérové vlásky spletené do dvou malých copánků, které zdobí modré mašle. Hnědou, lehce narezlou barvu vlásků skvěle doplňují modré oči a jemné pihy na tvářích. Panenka měří 27 cm.

modré mašle a narezlé vlásky, něžná waldorfská panenka

Panenka je ušitá z panenkového úpletu De Witte Engel číslo T115.

Moc pěkně se s ním pracuje a mohu ho vřele doporučit! Používá se na tělo i hlavu panenky, není příliš roztažný, neprosvítá, ale je měkký a poddajný. Barva působí velmi přirozeně a hodí se k ní téměř všechny odstíny vlasů.

modré mašle a narezlé vlásky, něžná waldorfská panenka

Panenka vyrazila do světa nejen v romantických šatičkách z bavlněného popelínu, ale také s výbavou praktických kousků – pruhovaného úpletového trička, kalhot z pružné džínoviny a jemné jednoduché plátěné sukénky na gumu. A navrch ještě jedny šatičky na převlečení.

Vlásky jsem uháčkovala ze speciální příze Little Oke Dolls Brushable Mohair. Měla jsem tu jedno malé 30 g klubíčko, které jsem si schovávala na použití na menší panenky. Protože mi ale ještě zbylo, musím konstatovat, že by z něj vyšly vlásky i velké panence. Po vyčesání jsem vlásky spletla do dvou copánků. Mohérové příze na vyšesávání najdete i u mne v e-shopu.

modré mašle a narezlé vlásky, něžná waldorfská panenka

Střih na tuto panenku a postup, jak ji ušít, najdete nejen v mé knížce Jak ušít ekopanenky, ale též ve videokurzu Šití ekopanenek pro začátečníky.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..