Jeden nepanenkový, nešicí článek. I když…..

O tom co mne inspiruje. Nešicí článek (?)

Dnes si dovolím trochu jiný článek, než obvykle. Méně fotek, více textu. Nešicí článek. Chci napsat o zajímavých osobnostech. O zajímavých věcech.

Inspirace. Nešicí článek
V poslední době zažívám dost změn. Šiji panenky (k čemuž mne před lety nakopla fantasická Olga Bušková), připravuji o nich knížku (podaří-li se), chystám se dělat workshopy. Mimo to jsem absolvovala zajímavé kurzy, poznala mnoho senzačních lidí a naučila se spoustu nových věcí.
Některé mne zaujaly natolik, že jsem se rozhodla předávat je dál.
Novinka nejnovinkovatější: stala jsem se trenérkou Koncepce fyziologického modelování a omlazování obličeje a těla. Zkráceně Koncepce Xani Bati. Jde o péči o sebe sama vlastníma rukama.

A jak to souvisí s šitím? S panenkami? Zdánlivě vůbec. Ale když jsem se nad tím zamyslela…

Znáte ten pocit, že vás něco nadchne, vydáte spoustu energie, abyste to získali, a pak zjistíte, že to není ono? Běžně se to stává při nákupech oblečení. Šílené ale je, když se vám to stává při šití.
Oslní vás nějaký model, nakoupíte látky, střih, nitě, zipy, knoflíky. Stříháte, stehujete, zkoušíte, páráte, šijete, šílíte, žehlíte, nespíte…a po mnoha hodinách práce máte hotovo. Vezmete si to na sebe jednou … dvakrát… a pak to visí ve skříni. Nosit to nějak nemáte chuť, vyhodit to taky nechcete (vždyť vám to dalo tolik práce!).
Chtěla jsem přijít na to PROČ?!
Pak jsem se dostala k on-line kurzu Táni Havlíčkové. Má velmi zajímavou metodu. Rozděluje lidi do osmi stylů, nejen fyzicky. To byla možná odpověď. Ženská lamželezo prostě bude ve volánkách vypadat blbě, i kdyby byly zrovna sebevíc trendy.
Kurz zdánlivě hlavně o oblékání byl nakonec často o duši. Navíc jsme se se “spolužačkami” spřátelily. Potkáváme se nejen on-line, ale i ve skutečnosti. Některá z našich senzačních setkání se uskutečnila v Jinovém světě. Je to víc, než jen ekokadeřnictví!
A jak už to tak bývá, lidi znají lidi, vzájemně se inspirují, motivují.
Seznámila jsem se s Blankou Winterovou. Její blog vřele doporučuji. Blanka se zabývá Táninou metodou, ale přistupuje k ní po svém. A moc sympaticky.
A pak přišla Xana. Tedy, mé nové známé a přítelkyně mi ji přivedly do života. Nadšeně o ní hovořily, o jejím přístupu ke kráse. Nakonec jsem si poslechla některé webináře, které jsou na jejích stránkách k dispozici, přečetla pár článků blogu a šla do kurzu. Nejvíc mne oslovil přístup celistvosti a zodpovědnosti. Že nepotřebuji peníze na plastického chirurga a drahé krémy. Že vše v těle souvisí se vším. Že být v gravitační ose je základ. Že to mám ve svých rukou.
Mnohé z Koncepce mi bylo povědomé. Zaslechla jsem to tu i onde, jako střípky bez souvislostí. A Xana je poskládala.

A jak to souvisí s panenkami?

Vlastně docela hodně.
Aby panenka vypadala hezky, sesazuje se podle určitých pravidel. Má být pokud možno symetrická, pravá strana odpovídá levé. Paže se všívají tak, aby ramena byla v ose pod ušima, stejně tak i boky a kotníky. Vypadá to pak hezky, přirozeně.
A tak by měli vypadat i lidé. Zkuste se vyfotografovat. Máte obě ramena ve stejné výšce? A co z boku? Máte uši, ramena, kyčle a kotníky v ose, jako má panenka?
Je to nakonec nešicí článek a přitom jsem i to šití nakousla.
Určitě o Koncepci nepíši naposledy. Mám v plánu realizovat Klub, ve kterém se budeme setkávat, učit se techniky péče o sebe sama, povídat si, trochu cvičit…) Pokud by vás zajímalo víc, nakoukněte na můj druhý web https://zustankrasna.webnode.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..