Fröhliche Puppen selbst gemacht – Freya Jaffke

Kniha o šití panenek Fröhliche Puppen selbst gemacht.

http://ekopanenky.cz/wp-content/uploads/2017/09/9783772522766_6201.png
Autorkou knihy Fröhliche Puppen je paní Freya Jaffke, starší dáma a zkušená učitelka z waldorfské mateřské školy a také autorka několika dalších zajímavých knih.

Co v knize najdeme

Na 107 stranách tištěných na kvalitním papíře autorka vysvětluje obecné postupy i předává konkrétní návody na pět typů panenek.
V úvodu se seznámíme s důležitostí panenky v dětském životě. Následují kapitoly o proporcích, materiálech a pomůckách.
Kniha obsahuje nejen střihy na panenky, popisy jednotlivých kroků výroby, ale také střihy a postupy k výrobě oblečků a botiček.
Své šatičky má jednoduchá uzlíková panenka, kterou autorka vysvětluje jako první. Další panenka už má tvarovaný obličej, ale tělíčko je stále velmi jednoduché (viz obrázek výše). Následuje mazlicí panenka, panenka s pleteným tělem a nakonec větší oblékací panenka.
Jak je vidět obrázku, panenky jsou waldorfsky jednoduché a řekla bych až staromilské. Osobně by mne fotografie autorčiných panenek moc neinspirovaly, dávám přednost propracovanějším obličejům, ale velmi kladně hodnotím pečlivě vysvětlené postupy a střihy.
Ostatně, to je to zásadní a jak si panenku dokončíme, je jen na nás.
Kniha poskytuje velmi kvalitní základ, pro ty, co chtějí začít, i doplnění těm, co už nějakou zkušenost mají a hledají další tipy a doporučení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..