Maminka Země a Zimní král na stolek ročních období

maminka Země, Waldorf, stolek ročních období, ekopanenky, panenky s duší

Postavičky na stolek ročních období podle waldorfské pedagogiky

Příjemnou změnu do šití panenek vnesly tyto dvě postavy na stolek ročních období. V souladu s waldorfskou pedagogikou tyto stolky tvoří takový trojrozměrný kalendář, který zobrazuje a dětem přibližuje střídání ročních dob. S nádechem pohádek a příběhů se používají kompozice přírodnin s postavičkami symbolizujícími rostliny, kořínky, plody, zimu i Zemi.

maminka Země, Waldorf, stolek ročních období, ekopanenky, panenky s duší

Mohla jsem si trochu pustit fantazii na špacír a tak vznikla maminka Země s šedým copek, mladá i stará současně, stejně tak, jak vnímám Zemi já. Věkovitost a současně svěžest. Maminka má klobouček, sukni, zástěrku, šátek do chladu a také košíček s pletením. V chladné dni se může zahalit do pláště zapínaného na knoflík. Část oblečení je převlíkací tak, aby mohla reagovat na roční doby – v zimě se oblékne více, v létě může být jen nalehko. Oblečení je z plátna a vlněné a vlněnoviskózové plsti.

maminka Země, Waldorf, stolek ročních období, ekopanenky, panenky s duší

Zimní král je celý z bílého filcu. Je ozdoben stříbrnými výšivkami a v ruce drží skleněné žezlo ze skleněných korálků. Modrý ledový nádech ve skle se odráží i v prameni namodralých vlasů v jinak bílé hřívě. Vlasy, vousy a obočí jsou připlstěné.   Zimní král, Waldorf, stolek ročních období, ekopanenky, panenky s duší Zimní král, Waldorf, stolek ročních období, ekopanenky, panenky s duší Zimní král, Waldorf, stolek ročních období, ekopanenky, panenky s duší

Postavy jsou zatížené pro lepší stabilitu.

Zimního krále jsem šila již před delším časem, porovnat je můžete tady. Další neobvyklé zakázky jsou k prohlédnutí v Galerii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..