Obrazy, které třeba mohou měnit život

Obrazy plstěné i symbolické

Po Vánocích jsem musela přerovnat svůj šicí kout. Nový stroj má spoustu různého příslušenství, pro které bylo třeba najít místo. A když už jsem tak přerovnávala a opravovala, dala jsem znovu dopořádku plstěný obrázek (který jsem si pro potěšení vyrobila už v říjnu) a dala si nad stůl ho mezi šicí pomůcky. Obrazy na zeď patří.
Plstěný obraz moře a majáku, ekoanenky, obrazy
Obrázek byl před opravou plný větviček a listí a uvolněných vláken. Dětem se totiž zalíbil natolik, že si ho krátce po zhotovení odtáhly na zahradu a vyzdobily si s ním bunkr.
Toto je momentka z mobilu čerstvě vyrobeného obrázku:
Obraz z vlny, ekopanenky
A protože to není ledajaký obrázek, musím o něm napsat víc. Nejen že jsem si během plstění skvěle odpočinula, ale jsem naprosto přesvědčena, že mě posunul směrem k šití (nejen) panenek i pro ostatní a ne pouze pro rodinu.
Moc jsem si chtěla vyzkoušet techniku malování vlnou a hledala vhodný námět. Už delší dobu jsem okukovala Harmonické obrazy Martina Vrabka, které propaguje a nabízí má dobrá přítelkyně, skvělá Olgabu, a přemýšlela, kde je doma volná zeď. Moc si mi líbil obraz Maják, a tak jsem nakonec místo nákupu neodolala a drze tento obraz okopírovala. Samozřejmě ten můj plstěný není dokonalý (a navíc jsem si upravila barvy, protože ve mně zelené moře stále vyvolávalo představu eutrofizace povrchových vod), ale i tak jsem s prvním plstěným obrázkem spokojená.
Tady je originální předloha. Samozřejmě vřele doporučuji originály, jsou na velkém plátně a jsou opravdu nádherné.
Obrazy co mění život, olgabu
Je zajímavé, že dnes by mne víc přitahoval jiný obrázek. Až nastane vhodná doba, možná se budu ještě nějakým pěkným obrazem inspirovat. I když originál je originál, že?
A tady je můj kutloch po reorganizaci v klidovém stavu – stroje přikryté proti prachu, koše, krabice a šuplíky plné čekajícího materiálu a dva obrazy pro veselejší mysl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..