Jako princezna – jemná dívenka v romantických šatech

Panenka dívenka jako princezna bez korunky, ručně šitá panenka s mohérovými vlásky, ekopanenky, Tereza Jarošová

Panenka jako princezna bez korunky

Další intuitivní panenka. I když … většina mých panenek je taková. Zde jsem ale měla hodně volnou ruku. V zadání byly technické věci jako typ, barva očí a barva vlasů a materiál vlasů. Ostatní bylo na mne. Někdy je to šití panenek dost podobné intuitivní kresbě. Tvoříte. Napojíte se. Saháte na látky a vybete tu, která se vám k panence nevíc líbí. Z toho vyplyne střih oblečení, typ i barva doplňků. A třeba i vznik nového střihu v podobě kabátku. A nakonec z toho vyšla tato princezna v šatech se spodničkou, nařasenými spodními kalhotkami, kabátkem, kabelkou a střevíčky na zapínání.

A nejkrásnější je pak odpověď zákaznice – že už podruhé jsem se přesně trefila. Poprvé to bylo hošíkem batolátkem. Miluji to. I když se sama považuji spíš za pragmatičku, moc ráda se nechávám okouzlovat souvislosti, tvořením, náhodami a souzněním.

Byla to krásná práce. Moc za ní děkuji.

A pár technických detailů. Jedná se o střih na panenku dívenku, který si i s návodem u mne můžete zakoupit. Je to panenka pro holčičky, které rády češou a převlékají, panenka plná drobných detailů v podobě oušek s náušnicí nebo prstíčků na rukou.

Panenka je veliká akorát – není příliš velká na snadné přenášení, ale dost na to, aby mohla mít botičky a snadno se převlékala. Vlásky má z mohérové příze, vyplněná je ovčí vlnou. Tělíčko má ze švýcarského panenkového úpletu.

Doplňky jsou z velmi kvalitní a certifikované vlněné plsti značky De Witte Engel, kterou můžete zakoupit například na Truecolours.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..