Duhové hedvábné šaty pro vílu

Hedvábné šaty jako duha

Dcerka si napsala Ježíškovi o hedvábné šaty. Duhové. Se závojem. Není to zrovna zboží, na které se narazí v každé konfekci, a tak jsem opět usedla k šicímu stroji.

Doma jsem měla neustále nějaké marody, nemohla jsem tedy nabarvit hedvábí sama, protože to by neušlo pozornosti. Objednala jsem proto tři různě velké duhové šátky v Andělské dílně. Doma jsem k nim přidala ještě jeden bílý a v noci, bez nežádoucí pozornosti, vznikly šaty pro vílu.
Šaty mají nažabičkovaný živůtek elastickou nití, uprostřed zadního dílu je přišitý velký čtvercový šátek, který má v rozích gumičky pro navlečení na ruce tak, aby při pohybu hezky vlál. Nechybí ani závoj na hlavu. Jsem moc zvědavá, co na to bude dcerka říkat.
 duhové hedvábné šaty
Fotografie by se lépe povedly venku a na denním světle, ale na to si musím počkat po Štědrém večeru.
Moc děkuji své mamince za zapůjčení šicího stroje. Ten můj to v polovině prosince definitivně vzdal. Byla radost šít se strojem, který spolehlivě provazuje stehy, šije s jakoukoliv nití bez zbytečných cavyků, a na který se prostě mohu spolehnout (což ten můj už nějakou dobu nedělal). Díky tomu jsem mohla došít všechny panenky a také tyto šatičky včas.

 Duhové hedvábné šaty na ramínku, ekopanenky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..