České knihy o práci s vlnou od Jany Šilarové

První knihy, ze kterých jsem se učila pracovat s rounem napsala Jana Šilarová. Zakoupila jsem si je v Ignisu – chráněné dílně, v době, kdy ještě provozovali dílnu a krámek na pražských Vinohradech.
Všechny tyto knihy jsou skvělou investicí a poskytují dostatek informací pro začátek práce s vlnou. Navíc v češtině. Fotografie a výrobky na nich jsou vytvořeny s obrovským citem pro barvy, takže člověk neodolá a MUSÍ si to vyzkoušet také.

Tvoříme z ovčí vlny – plstění jehlou

Má asi nejoblíbenější kniha (obvykle totiž plstím suchou technikou, ale až se začnu víc věnovat mokrému plstění, kdo ví). Na 48 stranách seznamuje se základy plstění jehlou, s plstěním v ploše i s prostorovém plstění figurek, zvířátek a míčků. Obsahuje návod na prstové loutky, závěs z barvné vlny i roční období v kruhu.
Ideální kniha pro ty, kteří se rádi naučí základní techniku a pak pustí uzdu své fantazii, tvoří po svém a nepotřebují konkrétní návody na každou figurku zvlášť. Zvládnete betlém, obraz i vílu.
Momentálně je vyprodaná a dostupná jen jako e-kniha.
Ukázka z brožury.

Plstění ovčí vlny

Plstění ovčí vlny - kniha o mokrém i suchém plstění

Tato kniha se věnuje především technikám mokréhou plstění při výrobě náramků, dredů, vložek do bot, koberečků a šperků, najdeme tu však i kapitolu na výrobu jehlou plstěného medvídka. Brožura má 64 stran.
Nahlédnout lze zde.

Práce s ovčím rounem – plstění pomocí jehly

Tuto publikaci jsem měla jako první a je skvělým začátkem. Mnoho z jejího obsahu se v nějaké podobné formě objevuje v brožuře Tvoříme z ovčí vlny, která je vlastně rozšířenou verzí. Nejsou ale totožné.
Na trhu je knih o práci s vlnou mnohem víc. I těch českých. Vybírejte, prohlížejte a berte ty, které s vámi rezonují. Také jsem měla v ruce knihu o filcování, ale výrobky mi připadaly vysloveně barevně nehezké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..