Vyšívací experiment naostro

Naostro – vyšívám na (vlastní) triko

Se souhlasem syna jsem zkusila vyšívat naostro na jeho triko. Sám si vybral vzor – malého bobra.
Výšivka bobra na elastický úplet naostro.
Triko jsem šila minulý rok, je z merina s elastanem, tudíž velmi pružný a příjemný úplet. Úplet je české výroby z Šijem dětem a mám s ním ty nejlepší zkušenosti – šila jsem z něj podvlékačky, trika i nákrčníky. Jediný nedostatek trika byl prý v absenci cedulek nebo jiného znamení, podle kterého by se snadno při oblékání rozeznal přední díl od zadního. Proto byl jeho majitel ochotný obětovat triko experimentu s vyšíváním.
Úplet jsem podžehlila odtrhávacím vlizelínem, ale asi to nebyla ta nejlepší volba. Příště zkusím pevnější podkladový materiál, který nedovolí pružné látce tak utíkat.
Výsledkem byl bobr, kterému v polovině těla chyběly dva řádky výšivky. Musela jsem stroj ručně nastavit, aby chybějící část došil. Na detailu je vidět, jak se látka okolo výšivky napnula. Část deformací se naštěstí srovnala po vyjmutí trika z vyšívacího rámu.
Takže tu máme tlustého, takzvaného zimního bobra. Synkovi to nevadí, je to triko na zimu a on je rád, že už snadno pozná přední díl. A já mám další cennou zkušenost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..