Batolecí holčička s jemným chmýřím na hlavě

Batolecí holčička s jemným chmýřím na hlavě

Roztomilá batolecí holčička k pomazlení

Podle oblíbeného střihu na batole, vznikla další panenka. Je to batolecí holčička s hebkými vlásky ze světlé mohérové příze, měří cca 40 cm a je k zulíbání.

Batolecí holčička s jemným chmýřím na hlavě

Panenka je plněná ovčí vlnou, vlásky má vyšité hebkou mohérovou přízí. Vždy si říkám, že už touto přízí vyšívat nebudu. Je to obtížné, trhá úplet a já šílím. Nakonec jsem ale zase okouzlená výsledkem. Tím, jak vlásky pěkně vypadají, tvoří jemné dětské chmýří kolem hlavičky.

Panenka má tvarovaný zadeček, pupíček a naznačené bradavky.

Batolecí holčička s jemným chmýřím na hlavě, ručně šitá panenka plněná ovčí vlnou, střih na panenku, látková panenka, ekopanenky

Panenka má měkké růžové tepláčky z bambusového aksamitu od Šijemdětem s kontrastními vzorovanými náplety a tmavě modrý huňatý kabátek s kapucí zapínaný na velké výrazně proštepované knoflíky. Samozřejmě má i plínku z biobavlněných úpletů jemných odstínů zapínanou na suchý zip.

látková panenka, hadrová panenka, jak ušít panenku, botičky na panenku, botičky z filci

Aby holčičku nezábly nohy, má samozřejmě také botičky. Ušila jsem je z kvalitního vlněného filcu od Truecolours. Na prošití jsem použila duhové nitě, takže veselé stehy ladí s knoflíky na kabátku. Fialové pruhované triko má z designového biobavlněného úpletu Lillestoff.

Batolecí holčička s jemným chmýřím na hlavě

Jak se vám taková panenka líbí?

Další podobné si prohlédněte v galerii, nebo se do její výroby vrhněte sami podle podrobného návodu Ušijte si batole sami. Najdete zde i všechny střihy na oblečky. Potřebný materiál seženete u mne v obchůdku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..