Taky chci něco nového na sebe! – Ein Schnitt vier Styles

Ein Schnitt vier Styles

Přestože šiji hlavně panenky, oblečení na ně a na děti, občas si spíchnu i něco pro sebe. Ačkoliv si umím střih udělat, mám doma i sbírku různých časopisů jako je Burda a nově i skvělé Ottobre. Nedávno jsem se ale obdarovala moc hezkou publikací: ein schnitt vier styles.
Ein Schnitt vier Styles
Autorkou je šikovná a všestranná rosa p., doporučuji navštívit její blog. V knížce je pět základních hotových střihů, které můžeme dle libosti rozvíjet: šaty, legíny, nátělník, kalhoty a kabátek.
Vše k ušití z úpletů, což mne nadchlo, protože je moc ráda nosím. Každý model je ušit ve čtyřech různých stylech a vyobrazen na několika barevných fotografiích.
http://ekopanenky.cz/wp-content/uploads/2017/09/81ZJKANYcZL.jpg
Nechybí ani popsané postupy. Střihy dobře sedí. Šaty jsou modelovány prsními záševky, takže nespoléhají pouze na pružnost materiálu a mohou si je ušít i prsaté dámy a cítit se dobře. Střihy jsou v několika velikostech a střihové přílohy jsou přehledné.
Knihu jsem si kupovala přes internet v českém e-shopu. Ačkoliv je kvůli nepříznivému kurzu Eura dost drahá, užiju ji určitě mnohem víc než všechny nasyslené Burdy. Takže nelituji ani haléře.
Sedím a píšu to v nových šatech a legínách. Cítím se v nich moc dobře. Moc ráda bych se pochlubila, ale jsem momentálně bez foťáku a mobil už má tak poškrábané sklo objektivu, že se nedá použít. Takže fotografii doplním později. Ušila jsem si červenobíle pruhované 3/4 legíny a krátké šatičky s kapsou – sukňová část a rukávy z tenké tmavě modré pružné rifloviny od Mellu a živůtek (a kapsičku) z potištěného biobavlněného úpletu Lillestoff (červená kolečka). Z té tkané rifloviny bych si klidně ušila šatičky celé, protože je to moc příjemná a pružná látka a šaty jsou modelovány záševky, ale měla jsem už jen kousek. (Mimochodem, máme z ní s dcerkou kalhoty a vřele doporučuji!)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..