Slíbený další nepanenkový článek

Nepanenkový článek. I tak zas píši o šití.

Posledně jsem slibovala, že o Koncepci Xany Bati nepíši naposledy.
A už je to tady. Sešly se některé okolnosti, které nemohu opomenout.
Další nepanenkový nešicí článek…
I když…. vše souvisí se vším.

Šít a vyrábět je krásné.

Ale jsme u toho schouleni, v předklonu, dlouho sedíme, hrbíme se, všelijak se kroutíme, dáváme nohu přes nohu, nebo se v židli svezeme a dáme nohy na stůl (třeba já)…
(a jestli někdo z vás skutečně dokáže při šití celou dobu sedět krásně vzpřímeně a minimálně jednou za půl hodiny se jde projít a protáhnout, ať se hned pochválí a pochlubí se v komentáři).
http://ekopanenky.cz/wp-content/uploads/2017/09/0right-and-wrong-way-to-sew-edwardian.jpg

Tak šup, narovnat!

K čemu nám bude nově ušité oblečení, když ho budeme oblékat na hrbaté tělo. K čemu bude dítěti nová panenka, když ho maminka nebude moci pro bolavá záda ani pochovat?
Pečujeme o svůj šicí stroj, aby vše bylo jak má být, nikde nic nedrhlo. Víme, že s ohnutou jehlou se nedá dobře šít. Co myslíte, lze dobře žít s ohnutým tělem?
Stejně jak rovnáme jednotlivé díly, abychom je správně sešili, můžeme narovnat své tělo, abychom správně chodili, stáli, seděli i žili.
Stejně jako žehlíme látky, můžeme svýma rukama “vyžehlit” své vrásky.
Na zkrášlení nepotřebujeme drahé zázračné krémy. Nemusíme šetřit desetitisíce na plastické operace. Stačí nám trocha trpělivosti, chuť a vlastní ruce.

Jak na to?

  • Právě probíhá 14 dní s Koncepcí, což znamená, že je každý den po dobu 14 dní zveřejněn jeden cvik pro krásu a zdraví. Na FB jsem uveřejnila Výzvu pro všechny, kdo chtějí vyzkoušet něco nového, obohatit si život a něco pro sebe udělat. Stačí 14 dní a už se budete cítit lépe. Přidáte se ke mně?
  • Pro ty, co radši dělají něco pro sebe ve společnosti druhých, aneb pro typ na “dlouhý bič a malý dvorek” (jako jsem třeba já), otevírám první z klubů, kde se budeme setkávat, povídat si a společně jednou týdně cvičit, učit se hmatové techniky, rovnat svá těla, odstraňovat deformace a sdílet. Budou i domácí úkoly, ale nikdo je nebude kontrolovat. Setkávat se budeme každé pondělí od 10:30 do 12:00 ve Velké koňské klubovně v Toulcově dvoře v Praze Hostivaři. Pokud máte chuť, doražte. Vznikají i další možnosti. Nahlédněte na můj web https://zustankrasna.webnode.cz/
  • Pokud vás Xana Bati a její koncepce, semináře, přednášky a on-line kurzy zaujmou, mám pro vás dobrou zprávu. Na stránkách http://xanabati.cz se můžete přihlašovat do nového ročníku Školy koncepce, kterou vřele doporučuji!

A proč jsem z toho tak nadšená, že o tom pořád píšu?

Sama jsem na cestě. Rovnám letité deformace. Uvolňuji ztuhlá ramena a zkrácené svaly. A letos v létě jsem si poprvé po letech nemusela do plavek zakasávat vytahanou kůži na břiše! Není to paráda?
Proto jsem napsala tento nepanenkový článek na panenkový blog.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..