Plstěné stojací figurky z vlny bez vnitřní výztuhy – skvělý a jednoduchý postup

Stojací figurky z vlny bez výztuhy

Na stránkách DAILY COLOURS jsem objevila moc sympatický postup na zhotovení základu pro stojací filcovanou postavičku. Stojací figurky byly obvykle problém, pokud člověk nechtěl jako základ používat například polystyrenový kužel.
Místo zdlouhavého píchání jehlou do chomáče vlny stačí tuto pevně zarolovat. Uvedený postup by mohl ještě jít vylepšit technikou rolování na tyčku (např. vařečku), který se využívá pro vyplňování panenek. Jde o to, že se vlna navíjí na tyčku otáčením tyčkou (jako když se natahuje budík) a současně se druhou roukou vlna přitlačuje a “brzdí”, takže otáčení jde ztuha. Tyčka se pak vysune a zbyde pevný rovnoměrný váleček.
Kliknutím na obrázek se dostanete na návod a stránky Daily Colours.
stojací figurky z vlny

Doplněno 15. 5.

Dnes jsme to ozkoušeli s dětmi. S tou vařečkou je to raz dva a opravdu hodně pevné až děti si stěžovaly, že jim do toho skoro nejde píchat jehlou. Udělala jsem delší váleček a v polovině rozřízla nožem – vznikla tak rovná plocha a základ pro dvě panenky. Nakonec z toho vznikla jedna krásná stojací a jedna dle přání malé tvůrkyně bude na pověšení. Foto ještě doplním.

Doplněno 16. 6.

Víla osmileté holčičky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..