Domečkové panenky – panenky do domečku

Panenky do domečku – ohebné a polohovatelné panenky

Po zvládnutí měkkých panenek k mazlení mne zaujalo řešení výroby malých figurek – řešila jsem jak udělat panenky do domečku. To znamená drobné postavičky s pohyblivými končetinami. Dlouho jsem závistivě prohlížela výrobky Grimms. Byly velkou inspirací, ale na postup jsem si musela přijít sama.

Nakonec jsem se vrhla na královskou rodinku s miminkem. Samozřejmě se hned používaly, takže tady je fotografie královny po letech ve službě. Přišla o korunku, ale jinak je stále ve formě.
ekopanenky - královna do domečku pro panenky
Po té následova rodinka. Maminka, tatíneka a batole. Maminka má vlásky z hedvábného česance. Jsou krásně jemné a lesklé, ale v drsném provozu se trochu zacuchaly. Botky mají vymodelované z včelího vosku.
Maminka s děťátkem do domečku pro panenky Ekopanenky
Postavičky jsou vysoké asi 11 centimetrů, v končetinách mají drátky, aby se daly ohýbat. Skvělé je, že je lze snadno opravovat a stále dobře slouží.
Maminka a tatínek, domečkové panenky Ekopanenky
A tady jeden snímek panenky, když byly nová. (omluvte sníženou kvalitu snímku, je to foceno telefonem za umělého osvětlení)
Panenka s hedvábnými vlásky Ekopanenky
Při šití postaviček se dají krásně zužitkovat různé odstřižky a zbytky stuh. Nevýhoda je, že se pak všechny možné šikovné zbytky hromadí a nadšený tvůrce je zavalen bincem. (Mimochodem, tato rodinka si nežije špatně, maminka má triko z merina a tatínek je komplet v biobavlně.)

Jedna myšlenka o “Domečkové panenky – panenky do domečku

  1. Tere říká:

    Slibovala jsem návod a ještě nevložila. A zapomněla Dnes jsem na to byla upozorněna. Zapisuji si to do kalendáře. A pro všechny, co by potřebovali podrobný postup, doporučuji knihu o těchto panenkách, která je v sekci Knihy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..